Cinci dintre cei 55 de profesori care au contestat evaluările de la examenul pentru un post de suplinitor au obţinut note de trecere. După soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate a crescut în Maramureş cu 1,89 procente, de la 50,94% la 52,83%.
Corectarea lucărilor scrise la examenul de suplinire care a avut loc în 4 august s-a realizat în mai multe centre din ţară, respectiv la Cluj, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Bucureşti. „După părerea mea s-a făcut o evaluare corectă dacă au fost atât de puţini profesori care au primit note mărite. Aşa nu există suspiciuni cum că s-ar fi aranjat un post“, a declarat Ioan Vicsai, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Maramureş.
Patru lucrări cu semne distinctive
Toţi cei care au cerut recorectarea lucrărilor au primit la concurs note sub 5.00. În cazul a patru dintre aceştia, profesorii evaluatori au observat semne distincte pe lucrări. Acestea au fost anulate din cauză că pe foaia de examen fie au scris subiecte pentru o altă disciplină, fie că au scris pe zona secretizată. Profesorii evaluatori considerat că ar fi fost vorba de semne distinctive.
Citeşte în ziarul „Adevărul“ de mâine dimineaţă ce semne distinctive au avut profesorii pe lucrări şi cum s-au modificat notele după contestaţii. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş.