Primăria este datoare indirect către firmele care au făcut sau efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ. Constructorii spun că unele sunt vechi de mai bine de trei ani de zile, dar speră ca Guvernul să găsească bani ca să le achite.
CITIŢI ŞI:
Întârzieri de câteva luni la toate lucrările de pe drumurile din judeţul Sibiu
Consiliul Judeţean îşi mută activitatea în noua sală de conferinţe
În timp ce Guvernul României pe de o parte încearcă să convingă firmele de construcţii de la nivel local să amenajeze în judeţul nostru un număr de opt creşe, în primă fază pe banii constructorilor, iar mai apoi să le achite în rate, pe cealaltă parte nu reuşeşte nici să îşi plătească lucrările făcute deja.
Statul român nu reuşeşte în fosta Capitală Culturală Europeană din 2007, să plătească datoriile către firmele ce au făcut deja lucrări la obiective ce sunt finaţate direct de la bugetul naţional. Situaţia nu este deloc una care să poată fi trecută cu vederea. Primăria Sibiu a picat la mijloc în această problemă şi este arătată nemeritat cu degetul de către constructori, pentru că deşi lucrările sunt plătite de Guvern, plăţile se fac prin intermediul administraţiilor locale.
Aşa se face că la ora actuală, de exemplu, numai în capitala judeţului, există lucrări la care sunt restanţe de bani în valoare de aproape 2 milioane de lei. Primăria recunoaşte datoriile cauzate de întârzierile virărilor de bani de la Gvern. „Este vorba de patru obiective de investiţii finanţate de la bugetul de stat. Valoarea lucrărilor executate şi nedecontate trebuie aprobată prin intermediul unor hotărâri de guvern”, a explicat Mirela Gligore, şef serviciu presă şi comunicare de la Primăria Sibiu.
Cea mai mare datorie la Pedagogic
Cei mai mulţi bani datoraţi sunt în cazul lucrărilor de extindere de la Colegiul Naţional Pe