Tinerele şahiste de la Clubul Sportiv Municipal Craiova fac performanţă animate nu de recompense materiale, ci de pasiune şi dorinţa de a-şi câştiga un renume peste hotare. Elevele antrenorului Adrian Georgescu petrec chiar şi 10 ore pe zi pregătindu-se. Efortul merită, spun ele, atunci când se întorc cu trofee şi medalii de la competiţii.
La 16 ani, Andreea Kevorchian este una dintre cele mai talentate şahiste din Craiova. Alături de colegele sale de la Clubul Sportiv Municipal, a reuşit să se claseze, anul acesta, pe locul al doilea la Campionatul Naţional pe Echipe, desfăşurat la Iaşi. Tânăra mărturiseşte că „sportul minţii“ şi-a pus amprenta asupra ei: este mai serioasă, mai disciplinată, devine cu totul alt om atunci când se află în faţa tablei cu 64 de pătrate. Pasiunea sa pentru şah este puternic înrudită cu cea pentru matematică, disciplină la care excelează, fiind premiată la olimpiada naţională.„Şahul, aşa cum se ştie, este sportul minţii. Trebuie să-ţi gândeşti profund fiecare mutare. De şase ani îl practic şi am obţinut numeroase premii, de care sunt foarte mândră. În plus, am devenit mai disciplinată, mai atentă în ceea ce fac. Tot ce am reuşit a fost cu ajutorul antrenorului nostru, care a avut răbdare cu noi şi ne-a învăţat atât de multe“, spune Andreea.
Cel care se ocupă de pregătirea şahistelor de la CSM Craiova, profesorul Adrian Georgescu, vorbeşte cu nedisimulată mândrie despre performanţele elevelor sale. „Sunt antrenor de 17 ani, timp în care am reuşit să câştigăm sute de premii pentru oraşul nostru. În anul 1999 am adus în Bănie şi un titlu de campioană europeană la şah, graţie Ralucăi Sgîrcea, care nu s-a întors fără medalie de la vreo competiţie“, menţionează Adrian Georgescu. Acesta instruieşte, în prezent, o grupă formată numai din fete. Tinerele şahiste petrec chiar şi 10 ore pe zi studiind deschideri, combinaţii, finaluri