Grimm Piroska practică o artă mai puţin întâlnită, „pictura cu acul“, pentru care a fost căutată de către reprezentanţi ai Guiness World Records. După nopţi întregi nedormite, fără să se poată ridica măcar din pat, Grimm Piroska a ajuns să expună în Europa şi America.
Viaţa pensionarei Grimm Piroska (64 de ani) a luat o turnură neaşteptată în 1980, după naşterea celui de-al patrulea copil, atunci când a început calvarul ei.
Nopţi în care dormea cu ochii deschişi, fără să se poată ridica de pe patul suferinţei au chinuit-o ani întregi, dar au determinat-o şi să se redescopere, pentru a găsi o fărâmă de speranţă, pentru a nu trece prematur dintre cei care o îndrăgeau.
„Tot ce pot să spun este că a fost o boală cumplită. La zece zile după acea naştere a urmat calvarul. Am slăbit 13 kilograme, iar chinurile prin care am trecut nici nu le pot descrie. Este o boală care nu se poate povesti, numai trăi. Este o boală groaznică. Am dormit trei ani de zile cu ochi deschişi“, rememorează Grimm Piroska.
Deşi o femeie extrem de credincioasă, nu a înţeles la acea vreme de ce i-a fost dat să trăiască în chinurile cancerului, în „cel mai sărac cartier din Turda“, gând care o îngrozea.
CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!
Minunea pe care o aştepta
Minunea pe care o aştepta a venit, însă, la scurt timp, când fetiţa ei, întoarsă de la şcoală a rugat-o s-o ajute la o lucrare de mână. Nu a făcut nicio zi de şcoală de artă. Nu i-a plăcut niciodată să coase, dar nici să deseneze nici cele mai simple schiţe.
Deşi nu se putea mişca din pat, a acceptat să-i dea o mână de ajutor. A luat un ac şi o aţă şi a realizat, pe o bucată de pânză, o floare.
„Atunci am simţit că s-a întâmplat ceva cu mine. Nu conştientizam ce. Am luat o bucată de material, un ac, am pus o aţă de culoare verde, culoarea speranţei, am închis ochii şi a