Daca v-ati confruntat vreodata cu senzatia de greutate in organism, migrena, nervozitate, arsuri pe stomac, simptomatologia putand continua, este bine sa stiti ca acestea sunt primele semne ale cresterii aciditatii organismului. Merita sa luam aminte, fiindca se poate ajunge la diferite boli, unele cronice si degenerative.
In plus, potrivit Cosmopolitan, pentru a avea o piele frumoasa, unghii necasante si par sanatos sau chiar sa dam jos cateva kilograme, trebuie sa mancam mai putin acidulat.
De asemenea, e de retinut ca alimentele ce produc acidoza nu au legatura cu gustul lor, ci cu faptul ca lasa in organism, pe unde se nimereste, reziduri cu numeroase consecinte asupra digestiei. In exces, ele obosesc organele si altereaza functionarea lor. Pentru a le neutraliza, corpul apeleaza la rezervele de minerale care pot sa scada brusc.
Printre cele mai acidulate produse pe care le consumam se gasesc: branza topita, galbenusul, crevetii roz, somonul, codul proasptat, pastravul, carnea rosie, spaghetele, painea alba, orezul, mezelurile, untul, mazarea.
Se naste imediat intrebarea daca pestele si carnea trebuie evitate. Pestele gras si carnea alba. In niciun caz! Contin nutrienti indispensabili organismului (omega 3 si proteine).
Si atunci, cum procedam? Cosmopolitan ne sfatuieste sa compensam alimentele acide cu cele alcaline: struguri, spanac, morcovi, fasole verde, telina, rucola, tomate, vinete, grepfrut, portocale, kiwi, lamaie, usturoi, miere, ciuperci, ceai verde.
De asemenea se pot face urmatoarele combinatii: paste cu legume (tomate, dovlecei, vinete). Dar fara parmezan. File de somon cu spanac (nu orez), sandvis din jambon cu cruditati si mar. Nu cu unt si svaiter. Camembert cu rucola si struguri, fara paine. Branza alba cu ceai verde, miere si migdale. Insa, fara cafea si cereale!
@N_P