La ediţia viitoare a Festivalului de Artă Medievală se intenţionează implementarea unui sistem prin care să poată fi monitorizaţi vizitatorii care au plătit bilet de intrare astfel încât să nu fie taxaţi de mai multe ori pe zi, iar cei care nu au achitat biletul să profite de înghesuială şi să intre gratuit.
Ediţia Festivalului de Artă Medievală din acest an a fost una de succes, după cum au anunţat organizatorii, care au numărat pest 13.000 de vizitatori, printre care foarte mulţi străini.
„Am avut în cele patru zile de festival 13.801 vizitatori, dintre care 7.920 adulţi, 4.070 de copii şi 1.811 persoane care au intrat gratuit în Cetatea de Scaun. Foarte mulţi au fost turişti străini, care au venit accidental la Cetate, au aflat de festival şi au rămas pe parcursul evenimentelor“, a declarat Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei.
Încasările rezultate din vânzarea biletelor de intrare au depăşit suma de 50.000 de lei. Problema care dăinuie încă de la prima ediţie a Festivalului de Artă Medievală este lipsa cu desăvârşire a toaletelor publice. „După finalizarea restaurării Cetăţii de Scaun vor exista toalete care să deservească publicul, însă în prezent această problemă nu are rezolvare. Am vorbit şi cu cei de la Primăria Suceava şi am decis să aducem câteva toalete publice în zona amenajată pentru muncitorii care lucrează pe şantier“, a explicat directorul Ursu.
Evenimentele din cele patru zile de festival s-au desfăşurat fără incidente, organizatorii şi participanţii bucurându-se de un public civilizat şi o bună organizare. Actorii şi membrii trupelor medievale prezenţi în Cetatea de Scaun a Sucevei s-au bucurat de condiţiile de cazare oferite de Muzeul Satului Bucovinean, dar mai ales de interesul manifestat de public pentru toate activităţile derulate în cadrul festivalului.
La ediţia viitoare a Festivalului