Festivităţile s-au derulat pe rând, dimineaţă, la Brăila şi apoi seara, la Galaţi. A fost frumos ca în fiecare an însă autorităţile au stat la distanţă de publicul spectator.
Pentru că ieri dimineaţă, atât arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, cât şi navele pentru defilarea pe fluviu au participat la festivitatea de la Brăila, autorităţile din Galaţi au fost nevoite să-i cheme pe gălăţeni la Ziua Marinei abia după ora 18.00. Aşadar, mii de gălăţeni s-au grăbit să prindă un loc cu vedere la Dunăre, încă de la ora 17.00.
Acolo se aflau deja membrii fanfarei Centrului Cultural care, interpretând valsuri vieneze le-au făcut plăcută aşteptarea. Este de remarcat faptul că autorităţile au stat pe Faleza inferioară unde publicul rămas pe cea superioară nu a avut acces, cel puţin în zona scărilor, „La elice". Câţiva jandarmi au avut misiunea de a ţine la distanţă spectatorii care au privit de sus defilarea.
Dacă pe tot parcursul discursurilor oficiale atenţia publicului a fost atrasă mai mult pe costumele militarilor din Garda de Onoare şi de câteva marinăriţe decorative, în momentul în care episcopul Casian Crăciun a început slujba de pomenire a celor dispăruţi în apele bătrânului fluviu, s-a făcut linişte deplină.
Publicul a prins din nou viaţă în momentul în care Garda de Onoare s-a pus în mişcare, iar atmosfera s-a destins în momentul în care organizatorii au anunţat parada navelor militare şi civile.
În fruntea defilării s-a aflat, ca în fiecare an, Peştele Mitic, care este de fapt o şalupă acoperită cu tablă, care imită un crap gigant.
Călare pe Peştele Mitic stătea mândru Zeul Donaris, care le-a făcut cu mâna oamenilor adunaţi de-a lungul cheiului, urându-le sănătate şi „vânt bun" în tot ceea ce întreprind.
Maximilian Popescu, omul care se ocupă anual de organizarea festivităţilor, susţine că fără acest momen