Tema Congresului internaţional de Dacologie din acest an - "O provocare a istoriei: Plăcuţele de la Sinaia" - ale cărui lucrări s-au desfăşurat sâmbătă, la Teatrul Odeon din Bucureşti, a funcţionat, pentru cei dornici de adevăr, ca o îndreptăţită chemare la redescoperirea adevăratei istorii a neamului nostru; a identităţii poporului român.
Sala Studio a Teatrului Odeon s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de participanţi din Bucureşti şi din ţară, uniţi în ideea aceleiaşi speranţe: dezvăluirea istoriei adevărate. În cuvântul de deschidere, dr. Napoleon Săvescu, preşedintele "Dacia Revival International Society", organizatorul Congresului, a afirmat că, "în ultimii ani, datorită, în mare măsură, ideilor promovate de congresele de dacologie, România a început să înţeleagă şi să aprecieze o altă istorie a trecutului ei, istoria cea adevărată, să cunoască alţi eroi, cei care au existat pe acest pământ milenar, ceea ce a dus la o reînviere spirituală a naţiei noastre, a cărei intensitate risipeşte bezna a o mie de ani de fals sau de tăcere".
Dr. Napoleon Săvescu: "Plăcuţele descoperite la Sinaia şi apoi copiate sunt mărturia în plumb a întâietăţii mondiale în domeniul scrisului a străbunilor noştri daci"
De altfel, dr. Napoleon Săvescu şi-a păstrat fermitatea afirmaţiilor, pe parcursul celor 12 ediţii ale Congresului de Dacologie, precizând, şi de această dată, că sunt tot mai mulţi aceia care înţeleg, acum, denaturarea istoriografiei noastre, faptul că aceasta "s-a clădit pe principii false: latinitate, unitate şi continuitate cu agresorii romani, deşi teritoriul ocupat al Daciei nu reprezenta nici măcar un sfert din suprafaţa ei".
"Ca urmare a aberaţiilor repetate", a continuat Napoleon Săvescu, "acum niciun istoric nu este dispus să se contrazică şi să-şi recunoască greşeala, să renunţe la ceea ce cu îndârjire afirma de-a lun