„De ce se războiesc Patriciu şi Antonescu” (România Liberă). „Un an de la tragedia bebeluşilor de la Giuleşti: ce s-a schimbat?” (Adevărul). „Experimentul Giurgiu: romii nu mai fug de scoală, doctor şi săpun” (Evenimentul Zilei). Messi, dincolo de fotbal: „Energie de la Rolling Stones" (Gazeta Sporturilor)
Chinezii sunt aşteptaţi să ne facă autostrăzi, reactoare nucleare şi canalul Dunăre – Bucureşti. Jurnalul Naţional precizează că delegaţia română nu a semnat vreun contract, însă a discutat proiecte de un miliard de euro bucata. În mod firesc, premierul român a subliniat şi oportunitatea de investiţie în turism.
„Cum îi atrage premierul Boc pe investitorii chinezi”. Forţa de munca ieftină, dar de calitate, ajutoare de la stat şi acces în zona UE, acestea sunt avantajele pe care oamenii de afaceri chinezi le pot avea dacă vin în România, scrie Evenimentul Zilei.
„Vizita guvernului român în China tot serveşte la ceva” – consideră editorialistul României Libere – "e un semnal ferm că România există şi că nu ar fi ostilă unei relaţii economice strânse. Este foarte clar ce are China de oferit într-o asemenea relaţie: capital. Însă ce poate oferi România? Cel mai important lucru este apartenenţa la uniunea vamală europeană" scrie Lucian Davidescu. "Al doilea lucru important este poziţia logistică. Apoi, disponibilitatea României de-a se transforma în avocatul Chinei în faţa Comisiei Europene. Dacă chiar îşi rezolvă problemele cu infrastructura, fiscalitatea şi justiţia, România poate deveni un mediu foarte bun pentru dezvoltarea capitalului autohton. Când ne vor crede în stare de asta, membrii guvernului chinez în frunte cu premierul vor veni în vizită la Bucureşti"
„De ce se războiesc Patriciu şi Antonescu” . „Omul lui Patriciu", aşa cum era perceput în urmă cu câţiva ani Crin Antonescu, vorbeşte acum de excluderea din partid a omului de