Valoarea totală a celor mai mari câştiguri obţinute de persoanele din top 10 s-a ridicat la peste 2 milioane de lei. Primul în clasament a avut în 2010 un salariu lunar de 25.000 lei, aporoape 6.000 de euro.
Datele centralizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală arată că cel mai mare salariu net încasat anul trecut în Alba a fost de 290.353 lei. Norocosul activează la o firmă privată din Blaj, specializată în fabricarea utilajelor şi maşinilor unelte. Angajatul a primit lunar 25.000 lei, aporoape 6.000 de euro.
Ocupantul locului secund este patronul unei firme care se ocupă de salubrizarea oraşului Alba Iulia. Afacerea s-a dovedit una profitabilă pe parcursul anului trecut, dacă luăm în calcul salariul anual net câştigat: 248.006 lei, aproximativ 60.000 de euro.
Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Alba au refuzat să precizeze numele persoanelor din top, pe motiv că sunt date confidenţiale.
„Nici nu ştiu ce salariu am“
Contactat de Adevarul, patronul firmei Salprest din Alba Iulia, a declarat că se regăseşte în acest top, însă se aştepta să figureze cu un salariu mai mare. „Sincer să fiu nici nu ştiu ce salariu am. Pe de altă parte ca acţionar la Salpres, firmă cu aproximativ 260 de angajaţi nici nu consider că este un salariu prea mare. Asta, dacă iau în calcul că aveam salariu şi de 10.000 de euro în anii 80, când lucram în Germania. Una peste alta, consider că salariul meu net care figurează în evidenţele Fiscului este unul normal. Oricum eu nu sunt genul de om de afaceri care să stau cu minimul pe economie“, a explicat Petru Constantinescu, patronul firmei Salaprest din Alba Iulia.
Omul de afaceri care activează de 15 ani în acest domeniu de activitate susţine că se gândeşte chiar la o mărire salarială. „Intenţionez să-mi mai cresc salariul, pentru că trebuie să mă gândesc la un venit bun şi după