Cinci dintre cei 55 de profesori care au contestat evaluările de la examenul pentru un post de suplinitor au obţinut note de trecere. După soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate a crescut în Maramureş cu 1,89 procente, de la 50,94% la 52,83%.
Corectarea lucărilor scrise la examenul de suplinire care a avut loc în 4 august s-a realizat în mai multe centre din ţară, respectiv la Cluj, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Bucureşti. „După părerea mea s-a făcut o evaluare corectă dacă au fost atât de puţini profesori care au primit note mărite. Aşa nu există suspiciuni cum că s-ar fi aranjat un post“, a declarat Ioan Vicsai, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Maramureş.
Patru lucrări cu semne distinctive
Toţi cei care au cerut recorectarea lucrărilor au primit la concurs note sub 5.00. În cazul a patru dintre aceştia, profesorii evaluatori au observat semne distincte pe lucrări. Acestea au fost anulate din cauză că pe foaia de examen fie au scris subiecte pentru o altă disciplină, fie că au scris pe zona secretizată.
Profesorii evaluatori considerat că ar fi fost vorba de semne distinctive. „Profesoara Maria Boicu din Poienile de sub Munte s-a înscris la concurs pentru un post de educatoare, dar la examen a dat lucrare pentru biologie. În alte două cazuri s-a scris de două ori lucrare scrisă la limba română, iar la cea de-a patra lucrare anulată, la religie ortodoxă, pe zona secretizată candidatul a scris 30 de puncte. Toate aceste lucrări au fost anulate de profesorii evaluatori. Aceştia au considerat că sunt semne distinctive“, a mai precizat Ioan Vicsai.
„Au primit nota 5“
Unul dintre norocoşi care a obţinut notă de trecere după soluţionarea contestaţiilor este Antonio Herţeg, profesor de religie ortodoxă din localitatea Recea. În urma concursului de suplinire a obţinut nota 4,25,