De multe ori atunci când vrem să slăbim apelăm la diete stricte ce ne impun foarte multe restricţii alimentare. Din păcate, majoritatea persoanelor nu îşi dau seama că, în goana după rezultate miraculoase, nu mai oferă organismului nutrienţii de care are nevoie pentru a funcţiona corect şi ajung să se îmbolnăvească.
"Indiferent de dorinţele pe care le avem organismul trebuie să primească anumiţi nutrienţi. Renunţând la o serie de alimente nu mai beneficiem de vitamine, de sărurile minarele. Chiar dacă într-o săptămână nu se întâmplă nimic, efectele pe termen lung se vor observa mai târziu. Ce ne facem cu poluarea, microbii care ne inconjoară dacă refuzăm să îi acordăm organismului ce îi trebuie pentru a funcţiona corespunzător. Dăm jos kilogramele şi ajungem să ne îmbolnăvim", atrage atenţia doctorul Maria Niţescu.
Ea recomandă persoanelor care doresc să slăbească să renunţe la ideea de a slăbi foarte mult într-un timp scurt şi să îşi formeze un stil de viaţă sănătos. "Să încerce să facă acest lucru pentru că este important pentru sănătatea lor, dar să o facă treptat , sub supravegherea unui nutriţionist sau a unui medic", spune Niţescu.
Ce trebuie să mâncăm?
La baza unei alimentaţii sănătoase stau cerealele, legumele, fructele, dar şi lactatele cu un nivel redus de grăsime. De asemenea, dintr-o dietă sănătoasă nu trebuie să lipsească carnea slabă precum cea de pui sau de peşte datorită faptului că este o sursă importantă de proteine şi de fier.
Doctorul Maria Niţescu spune că aceste alimente şi grăsimile vegetale care aduc aportul de acizi vegetali necesari organismului sunt elementele esenţiale într-un stil de viaţă sănătoas.
Ea recomandă ca în timpul unei diete să nu se renunţe la aceste alimente sănătoase din dorinţa de a slăbi. Deşi foarte multe persoane cred că pâinea îngraşă şi renunţă la ea când doresc să scape de kilogramel