Proiecte de infrastructură, unele în valoare de sute de milioane de euro, au fost prezentate în ultimii ani bucureştenilor, iar edilii dădeau termene de finalizare optimiste. Investiţiile anunţate s-au transformat însă în întârzieri, amânări sau noi promisiuni fără acoperire.
Construirea unei noi săli polivalente pe locul actualului patinoar Flamaropol din Capitală este una dintre cele mai recente investiţii anunţate cu pompă de autorităţi. Sala, cu o capacitate de 16.000 de locuri, ar urma să simboolizeze "o pădure desfrunzită", potrivit notei de fundamentare postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Proiecte de amploare pentru Bucureşti au fost însă anunţate cu zecile, dar puţine au fost finalizate. România liberă rezintă câteva dintre cele mai mari proiecte abandonate de autorităţi.
Complexul Văcăreşti. Una dintre cele mai mari investiţii anunţate în Capitală la începutul anilor 2000 a fost cea de la Lacul Văcăreşti. Un investitor australian, Tony Michael, intenţiona să construiască un megacomplex de divertisment, cu hipodrom, terenuri de golf, piscine, hoteluri şi restaurante, toate în valoare peste un miliard de dolari. Guvernul a concesionat pe 49 de ani terenul aferent investiţiei, dar a aflat că investitorul nu e dispus să aloce nici un ban pentru proiect şi, mai mult, a fost expulzat din ţară pentru şedere ilegală. De atunci au început procesele care nu s-au terminat nici în ziua de azi, iar cele 183 de hectare din zona Văcăreşti au ajuns maidan.
Aqua Parcul de la Tineretului. În valoare de 20 de milioane de euro, proiectul urma să fie un parteneriat între Administraţia Lacuri şi Parcuri a Capitalei şi un investitor privat, Blue Ciel. Planul urbanistic nu a fost însă aprobat de Consiliul General al Capitalei, iar asociaţia Salvaţi Bucureştiul a obţinut suspendarea lui în instanţă. Chiar şi fără acest proces, Oprescu anunţa că renunţă