Pentru un James Bond, un ceas nu este doar un simplu ceas, chiar dacă este unul de lux. Nu-ţi arată numai ora, ci te poate ucide dacă-i eşti duşman, dintr-un singur foc, la propriu. În lumea reală, aceste obiecte de lux ce indică, aparent, numai ora, li se oferă spionilor – bărbaţi sau femei - sub acoperire din trupele SAS şi celor care lucrează la ambasadele Marii Britanii din străinătate, ca să facă impresia unor diplomaţi de vază, înstăriţi.
Acum însă, aceste minunate bijuterii care fac furori şi multe alte accesorii asemănătoare, dar şi alte obiecte, de la articole de îmbrăcăminte, la echipamente, nave şi avioane, vor fi scoase la vânzare la preţuri tentante, pentru că Ministerul Apărării din regatul insular a intrat la ananghie şi e nevoit să astupe o „gaură neagră” în bugetul său, de 36 de miliarde de lire sterline. Pentru obiectele nou-nouţe nu se pune problema scăderii substanţiale a preţului, în schimb, preţul celor folosite este adevărat chilipir, putând ajunge chiar şi la o zecime din preţul iniţial.
Să revenim la ceasuri. De pildă, un Raymond Weil Tango bărbătesc, cadran negru, cifre arabe fosforescente, lunetă de cristal de safir şi limbi marcate manual cu email roşu are un preţ este de 1.000 de lire sterline, iar un ceas de damă, Crystal Dior, încrustat cu 48 de diamante de 0,24 de carate, cu cadran lăcuit în negru, curea cauciucată neagră, cu închizătoare de cristal de safir negru, poate fi achiziţionat cu 1.000 de lire sterline, în loc de 4.000, cât ar face iniţial. Sau, un Maurice Lacroix, cu lunetă de cristal de safir albastru, rezistentă la zgârieturi, cu trei cronografe, cu cadran alb, pătrat şi cu limbi fosforescente este disponibil tot la acelaşi preţ, în loc de 5.000 de lire sterline, preţul iniţial.
Ca o comparaţie de pe micile ecrane, cel mai popular exemplu ar putea fi actorul Daniel Craig (foto), cel ma