„Ieşirea din recesiune a devenit imperceptibilă (Ziarul Financiar). „PDL şi UDMR pun pe masă banii din Sănătate. Coaliţia decide azi cine va controla CNAS” (Gândul.info) „Ce cauciucuri luăm pentru iarnă” (Adevărul )
„Ieşirea din recesiune a devenit imperceptibilă: doar 0,2% plus la PIB în trimestrul doi”. Ziarul Financiar notează că exporturile au fost locomotiva economiei în semestrul I, dar au obosit şi cedează locul agriculturii pentru restul anului.
„O lungă perioadă cu cifre de creştere economică subunitară va fi ca un drog: nici scădere care să aducă măsuri de relansare, nici creştere care să schimbe structura economiei. Doar incertitudine” este de părere Sorin Paslaru, redactor şef Ziarul Financiar.
„Austeritatea excesivă te poate salva pe moment, pe termen lung devine nocivă” consideră Ion M Ioniţă în editorialul Adevărul „Răgazul obţinut prin sacrificiile impuse populaţiei ar fi trebuit folosit pentru imaginarea unor soluţii care să ajute cu adevărat economia reală. Nu s-a întâmplat aşa ceva. Dacă Emil Boc ar fi reuşit să facă primele zece companii de stat să-şi plătească datoriile la buget, cele 14 miliarde de lei, cât este deficitul bugetului de pensii, ar fi fost acoperite. Dar nu e cazul. Rămânem performerii strânsului curelei. Pe termen lung” notează Ion M Ioniţă în editorialul Adevărul.
În Evenimentul Zilei „Acuzaţii: 2.000.000 de romani fură asigurările sociale”. Din cei opt milioane de asistaţi social din România, circa două milioane primesc în mod fraudulos ajutoarele, potrivit ministrului Muncii. Primeau ajutoare de la stat „pentru susţinea familiei" cu toate că aveau maşini şi tractoare noi, munceau în străinătate şi deţineau numeroase terenuri. Alţii au beneficiat de sprijin de la primării pentru încălzire fără să prezinte acte din care să rezulte ce venituri au sau fără a fi vreodată vizaţi de anchete sociale. Toat