Aproape 100 de familii de meșteri populari din toată țara au adus la malul mării obiecte tradiționale, realizate manual, pentru a le supune interesului turiștilor care trec pragul stațiunii Mamaia.
Dacă unii dintre meșteri au dat curs în fiecare an invitației de a participa la târgul organizat de Muzeului de Artă Populară Constanța, alții și-au deschis taraba cu obiecte tradiționale pentru prima dată.
Angela Iliescu a venit tocmai din comuna Ghindăoani, județul Neamț, pentru a vinde pieptare, veste și cojoace realizate manual. A cusut de copil, tatăl ei fiind cojocar de meserie, iar acum, la 44 de ani, redescoperă plăcerea de a șlefui pieile de animal.
Pentru a doua oară prezent la Târgul Meșterilor Populari, camerunezul Marin Collins (42 de ani) își propune să amenajeze o masă de lucru, unde pasionații de accesorii își vor putea confecționa singuri bijuteriile. La standul său se găsesc coliere, brățări din pietre semiprețioase, dar și măști, stuatuete și scaune cu specific african. Marin Collins locuiește în România de 22 de ani, fiind managerul unui magazin de accesorii.
Târgul, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, este deschis până duminică, 21 august, de dimineață până la miezul nopții.