Până nu demult, afacerea cluburilor de Internet era una profitabilă datorită numărului mare de tineri care le frecventau. La ora actuală, în Arad poţi număra pe degete acest gen de locaţii.
Dacă cu mulţi ani în urmă vizita la un internet caffe era la ordinea zilei în rândul tinerilor arădeni, acum majoritatea au calculator şi internet acasă. Pe vremuri, discuţiile pe mirc, precum şi „long night-urile” nu lipseau din programul zilnic al clienţilor.
„Îmi aduc aminte că în fiecare zi, după ce terminam şcoala mergeam la o oră, două de internet. Într-adevăr Aradul era plin de astfel de locaţii, unde nu numai că puteam naviga pe internet ci şi beam un suc, o cafea, ne întâlneam cu colegii, ba mai mult, ne dădeam diferite întâlniri cu persoanele cu care vorbeam pe mirc. Au fost vremuri frumoase...”, îşi aduce aminte tânărul Emanuel Criş.
O oră de navigat pe internet acum câţiva ani, era undeva la un leu, maxim trei lei, în banii actuali. Dacă alegeai să rămâi toată noaptea pe net, plăteai undeva la şapte lei noi. Acum însă, internetul e la îndemâna orcui, la preţuri acceptabile şi cu acces nelimitat. Diferitele reţele de telefonie au scos pe piaţă tot mai multe pachete de servicii, greu de refuzat. „Nu avea rost să mai ţin clubul de internet, cu toate că am avut perioade în care mi-a mers foarte bine. Tinerii veneau şi se jucau în reţea. Mă sunau să le ţin câteva calculatoare libere în cazul în care era plin în club. La ora actuală internetul îl găsim peste tot, mai ales că într-un abonament de maxim zece euro ai acces oricând şi la orice oră. Până şi conexiunile wireless au din ce în ce mai mare acoperire în Arad”, ne-a mărturisit Liviu Crai, fost patron al unui club de internet din Arad.