Recensământul animalelor a fost finalizat în Şchei, iar până acum autorităţile au recenzat deja peste 800 de câini şi peste 1.000 de pisici din zona Şchei
Recensământul animalelor din municipiul Braşov a fost finalizat în Şchei, iar până acum autorităţile au recenzat deja peste 800 de câini şi peste 1.000 de pisici din cel mai vechi cartier românesc al Braşovului. Acţiunea continuă în Centrul Vechi al Braşovului, unde cetăţenii care deţin câini sau pisici trebuie să le declare Poliţiei Animalelor, iar ulterior să le sterilizeze şi să le microcipeze. În general, cei care deschid poarta găsesc tot soiul de scuze. „E câine de curte, nu-l ţinem în casă. E legat. Nu ieşim cu el pe stradă. Nu este microcipat sau sterilizat, dar este vaccinat”, ne spune o proprietară de căţel. Femeia consideră de prisos microciparea companionului său. „Sterilizarea mi se pare o idee bună, dar microciparea nu. Cei care au animal de casă şi ies cu el pe stradă ar trebui să şi-l microcipeze, ceilalţi nu”, ne spune femeia.
„O iniţiativă bună”
Cei care nu au fost găsiţi acasă sau nu au putut să răspundă pe moment cerinţelor reprezentanţilor Poliţiei Animalelor, au fost înştiinţaţi în scris că trebuie să-şi declare animalele. „Le lăsăm o hârtie şi proprietarii trebuie să sune la Poliţia Animalelor pentru mai multe informaţii”, ne-a spus agentul de pe teren. „Foarte multă lume a sunat, unii chiar ca să declare că nu au nici pisică şi nici câini. Lumea e receptivă şi nu am întâmpinat probleme”, ne spune Flavius Bărbulescu, directorul Poliţiei Animalelor. Oamenii consideră iniţiativa recensământului ca binevenită, mai ales ca prin ea se doreşte scăderea numărului de animale abandonate pe domeniul public. „Este bună, mai ales că pe stradă erau câini aşa mari şi te înfiorai când treceau pe lângă tine. Este foarte bună”, ne spune un cetăţean.
Acţiunea de inventari