Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în zilele de 20 şi 21 august 2011, a zecea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10.00 - 18.00.
CITIŢI ŞI:
VIDEO Tatuaje unice şi aglomeraţie mare la Transilvania Tattoo Expo 2011 GALERIE FOTO
VIDEO Paradă cu zeci de motociclete Harley Davidson în Piața Mare GALERIE FOTO
VIDEO Sărituri de bungee jumping și 11 piscine cu apă la Mall GALERIE FOTO
Produsele tradiţionale ce vor fi expuse spre degustare şi vânzare sunt: plăcintele de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, turta dulce, bomboanele de zahăr ars, prăjiturile săseşti (hencleşul, coşuleţele cu nucă), produsele apicole, pâinea coaptă pe vatră, cozonacii, brânza telemea de Mărginimea Sibiului, brânza de burduf, untul, caşul, produsele din lapte de capră, preparatele din carne, condimentele, ceaiurile, siropurile, dulceţurile (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), siropurile, legumele proaspete, şi multe altele.
Reţetele produselor au trecut testul timpului, iar calitatea lor a fost testată prin consumatorii fideli ai produselor tradiţionale şi ecologice expuse la ediţiile precedente ale acestui târg.
Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT (prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri) şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imag