Noua organigramă a primit undă verde din partea Ministerului Sănătăţii şi va fi pusă în practică în perioada imediat următoare. După reorganizare secţiile care sunt mai solicitate de pacienţi vor primi paturi în plus. Două dintre ele vor fi comasate, iar medicii care vor funcţie de conducere trebuie să o câştige prin concurs.
Documentaţia de reorganizare a unităţii medicale de urgenţă din Alba Iulia a fost depusă la Ministerul Sănătăţii în urmă cu două luni, imediat după schimbarea echipei manageriale. Proiectul a primit abia la sfârşitul săptămânii trecute girul autorităţilor centrale.
Două secţii comasate, două compartimente noi
„Noi eram dispuşi în această lună să dăm înapoi Spitalul, dacă Ministerului Sănătăţii nu ar fi emis avizul pentru documentaţia depusă de noi la începutul lunii mai. Din păcate ne-am lovit de găştile din minister, care au fraternizat cu unii medici din cadrul Spitalului Judeţean, care nu doreau reorganizarea. Din punctul meu de vedere reorganizarea înseamnă eficienţă pe toate planurile şi era necesară“, apreciază Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Conducerea Spitalului susţine că în noua organigramă nu se vor mai regăsi, în primul rând, aşa numitele secţii duble. „Criteriul pe care le-am luat în calcul a fost eficienţa, atât din punct de vedere economic, cât şi al condiţiilor hoteliere. Practic, va râmâne câte o secţie, atât de Chirurgie, cât şi de Ginecologie. Astfel, va rămâne doar câte un şef de secţie“, a precizat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului de Urgenţă Alba.
Ca elemente de noutate vor fi înfiinţate două compartimente: de pneumologie şi de Terapie Intensivă, ultimul pe secţia de Neurologie. „Aici vrem să optimizăm supravegherea pacienţilor care necesită rerapie intensivă, ca să nu-i mai plimbăm între ATI şi Neurologie“, a mai explicat managerul.
30 de paturi în plus pentru cronicii cu