Foto: thinkstockphotos.com Persoanele cu pielea albă au un nou ajutor pentru protecţia pielii. Mâncarea poate fi la fel de importantă ca loţiunea de plajă. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii canadieni, amatorii de ciocolată nu se aleg doar cu multe calorii, ci şi cu o protecţie sporită împotriva razelor ultraviolete. Institut des Nutraceutiques et des Aliments Fonctionnels (INAF) a lansat o campanie de recrutare a femeilor care au pielea foarte albă, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani. Cercetarea este în curs de derulare, însă alte cercetări realizate în Germania şi în Marea Britanie au oferit deja indicii în acest sens. În plus, mai multe studii recente au sugerat că antioxidanţii din alimente pot contracara efectele nocive ale soarelui şi pot reduce semnificativ riscul bolilor de piele.
S-a constatat că alimentele care sunt bogate în antioxidanţi pot ajuta la reducerea nivelului de radicali liberi şi pot proteja pielea de efectele razelor UV. Radicalii liberi generaţi de razele soarelui sunt principala cauză a arsurilor pielii, a îmbătrânirii premature şi a producerii anumitor tipuri de cancer.
O dată cu eşantionul de persoane din Québec, din care au fost excluşi bărbaţii pentru a avea un profil hormonal mai omogen, rezultatul ar putea deveni un motiv de mare bucurie pentru fabricanţii de ciocolată neagră autentică. Specialiştii recomandă consumul a aproximativ 50 de grame de ciocolată neagră pe zi pentru a avea efectele scontate. Aveţi grijă însă la ciocolata cu lapte. Aceasta este complet inutilă, laptele împiedică absorbţia substanţelor bune.
Şi alte alimente pot proteja de razele solare şi de efectele lor negative. Fructele colorate, peştele, ceaiul verde şi ceaiul negru, legumele cu frunze verzi sunt şi ele indicate pentru protejarea pielii.
Pentru un bronz mai accentuat şi pentru o piele sănătoasă, pe lângă loţiunile