E la mintea cocoşului că, de foame, omul face orice. Ultima soluţie găsită mai ales de orăşeni în această perioadă nenorocită de criză este aceea de a vinde pământul moştenit. “Noi oricum nu câştigăm nimic pe el, cine se mai duce acolo, măcar acum ne luăm ceva pe el…”, sunt cuvintele cel mai des auzite. E la mintea cocoşului că, de foame, omul face orice. Ultima soluţie găsită mai ales de orăşeni în această perioadă nenorocită de criză este aceea de a vinde pământul moştenit. “Noi oricum nu câştigăm nimic pe el, cine se mai duce acolo, măcar acum ne luăm ceva pe el…”, sunt cuvintele cel mai des auzite.
Uite aşa, în schimbul unor milioane de lei vechi, parcele de pământ pentru care au muncit, au asudat şi au luptat generaţii întregi îşi schimbă proprietarul. Banii - şi aşa puţini - sunt imediat înghiţiţi de rate meschine la cine ştie ce electrocasnice cretine şi uneori inutile.
Cunosc bine fenomenul, pentru că şi nişte neamuri de-ale mele mai “întreprinzătoare” lichidează ultimele moşteniri, ultimele palme de pământ, de parcă ar vrea să ni se piardă neamul. Nu fac teorii păşuniste, e o dramă ce se întâmplă. Harta funciară a României se schimbă pentru totdeauna. Cred din tot sufletul că pământul nu se vinde!
Vor trece vremurile astea şi nici nu ştii ce nepot se va bucura acolo de un pogon, două. În Occident, nu ai unde să arunci un ac, totul e drămuit. Iar la noi turci, arabi, italieni cumpără într-o veselie. Mă bucur că ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, i-a îndemnat pe fermieri să nu îşi vândă terenurile agricole, deoarece în următorii ani preţul acestora va creşte foarte mult, iar la unele ar putea ajunge la peste 25.000 de euro pe hectar! Uităm că ţara asta ar putea da de mâncare la 80 de milioane de locuitori.
Agricultura e la pământ, iar noi, ca nişte epigoni, ne vindem pe doi lei glia! Pământul ăsta care ne-a ţinut de cald se va răzbuna