Pentru Costinel Ristache, statutul Asociaţiei Judeţene de Fotbal nu suna româneşte. Articolul care interzicea politicienilor să se amestece în fotbal a fost schimbat astfel încât aceştia să fie bineveniţi.
Peste tot în lumea civilizată, imixtiunea politicului în sport este condamnată, dar cum în fotbalul din Caraş-Severin numai de civilizaţie nu se poate vorbi, până şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal reprezintă o miză şi se câştigă politic. De fapt, prin însuşi statutul său, nici măcar forul cărăşean nu ar fi putut avea în frunte un om cu funcţie politică, aşa cum este cazul lui Costinel Ristache, ajuns de curând chiar vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Nu ar fi putut, pentru că, între timp, statutul AJF s-a modificat astfel încât să se poată.
Ristache a fost ales ca şef al fotbalului din Caraş-Severin în 2010 şi, imediat după asta, s-a votat în Adunarea Generală un statut modern, inspirat de la alte asociaţii din ţară. Numai că, fiind citit printre rânduri, statutul, votat de delegaţii cluburilor şi autentificat de notar şi de către instanţa de la Judecătoria Reşiţa, conţinea articolul 37 – alegerea şi mandatul preşedintelui AJF, punctul 3, litera e, care spune că, preşedintele AJF “să nu facă parte din niciun partid, organizaţie politică, grupare interzisă de lege”. Lucrurile s-au rezolvat însă foarte simplu. Sub pretextul strecurării unei erori materiale, articolul respectiv a fost modificat direct la Judecătoria Reşiţa, astfel: “să nu facă parte din niciun partid sau organizaţie politică interzise prin lege”. Practic, odată cu această modificare, fotoliul de preşedinte al AJF poate fi ocupat şi de oamenii cu funcţii politice. Adică, şi de Costinel Ristache.
Statutul care nu produce efecte
Acesta spune că totul a fost doar o greşeală de redactare şi că se face tam-tam degeaba. În plus, dă o interpretare int