Consiliul Judeţean Dolj a anunţat astăzi că a depus marţi documentaţia aferentă proiectului de gestionarea a deşeurilor din judeţ, în aceeaşi zi în care actele au fost primite de la firma de consultanţă.
Reprezentanţii CJ Dolj au precizat că au anunţat autorităţile implicate de faptul că au depus proiectul în valoare de peste 47 milioane de euro la Organismul Intermediar al Programului Operaţional Sectorial de Mediu din regiune.
Proiectul presupune construcţia unei staţii de sortare şi a unei staţii de compostare în Municipiul Craiova, în incinta depozitului de deşeuri de la Mofleni, construcţia a patru staţii de transfer la Băileşti, Calafat, Dobreşti şi Filiaşi, construcţia a două staţii de compostare suplimentare la Calafat şi Dobreşti, construcţia şi reabilitarea a 1.156 de platforme de precolectare stradale pe care vor fi poziţionate containerele de colectare pentru fracţia reziduală şi respectiv pentru fracţia reciclabilă (plastic şi metal, hârtie şi carton), din care 1.025 în mediul rural şi 131 în mediul urban, dar şi achiziţia de compostoare individuale pentru toate gospodăriile din mediul rural din judeţul Dolj şi a unor echipamente specifice colectării şi transportului deşeurilor. În plus, cu banii primiţi de la Uniunea Europeană, vor fi închise şi opt gropi neconforme din judeţ, aflate în mediul urban.
Proiectul care vizează gestionarea deşeurilor la nivelul întregului judeţ a provocat în urmă cu doar câteva săptămâni un război al declaraţiilor între prefectul de Dolj Nicolae Giugea şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Prefectul acuza atunci conducerea CJ Dolj de „lipsă de voinţă” în depunerea proiectului în valoare de 47,6 milioane de euro.