În perioada 8-10 septembrie a.c., se va organiza concursul internaţional de artă culinară „trofeul Balada Nej". Evenimentul este organizat sub patronajul FINN-MAC, Asociaţia ASPROGAST România, împreună cu SC Compania de Investiţii pentru Turism SA.
Organizatorii îşi doresc ca a cincea ediţie a competiţiei să fie mult mai spectaculoasă decât precedentele, la start fiind invitate echipe din Malta, Olanda, Italia, România. Fiecare dintre acestea vor participa la două secţiuni, una de bucătărie caldă şi una de bufet rece. Pentru a le pune la încercare profesionalismul şi măiestria, organizatorii le-au pregătit un coş cu ingrediente secrete, din care bucătării din cele trei echipe participante vor trebui să prepare un bufet rece. Aceasta probă va începe în seara zilei de 9 septembrie, la ora 18.00. Până a doua zi, la ora 9.00, echipele vor trebui să aibă preparatele montate şi expuse pentru publicul larg.
La probele individuale vor participa bucătari români, dornici să îşi arate talentul la cele patru probe impuse: bucătărie modernă, preparate din peşte, preparat tradiţional, desert de bucătărie.
Juriul competiţiei va fi format din specialişti în arta culinară din Malta, România şi Olanda. Preşedintele juriului este Wynand Vogel, maestru în arta culinară, medaliat chiar de Regina Beatrix a Olandei pentru meritele lui deosebite. În perioada 8-10 septembrie a.c., se va organiza concursul internaţional de artă culinară „trofeul Balada Nej". Evenimentul este organizat sub patronajul FINN-MAC, Asociaţia ASPROGAST România, împreună cu SC Compania de Investiţii pentru Turism SA.
Organizatorii îşi doresc ca a cincea ediţie a competiţiei să fie mult mai spectaculoasă decât precedentele, la start fiind invitate echipe din Malta, Olanda, Italia, România. Fiecare dintre acestea vor participa la două secţiuni, una de bucătărie caldă şi una de bufet rece.