Mihai Clipea ispăşeşte la Penitenciarul Codlea o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru ultima sa faptă. Are însă la activ sute de ţepe date braşovenilor şi nu numai. Escrocheriile care l-au facut celebru au fost vânzarea Cimitirului Eroilor şi a Parcului Central „Nicolae Titulescu" din Braşov. De după gratii, bărbatul spune că se va cuminţi. Şi-a găsit o iubită de 85 de ani şi nu vrea să o dezamăgească.
Mihai Clipea, în vârstă de 59 de ani, este un vechi client al poliţiştilor. De peste 20 de ani intră în puşcărie, îşi ispăşeşte pedeapsa, apoi, o ia de la capăt. „Clipici" cum îl „alintă" anchetatorii, a fost, pe rând, poliţist, procuror, ofiţer al fostei Securităţi, inspector de metrologie, medic pentru summit-ul NATO din Poiana Braşov, inspector al primăriei, al Crucii Roşii, chiar şi patron de fundaţie de într-ajutorare. Toate aceste funcţii le-a avut doar teoretic fiindcă în realitate nu a avut nimic de-a face cu munca.
A câştigat o avere din covoare
Prima lovitură a dat-o în 1978, când le-a înşelat pe toate asistentele Spitalului Judeţean din Târgu Mureş, pretinzând că lucrează la Direcţia Comercială. Contra unei sume de bani le-a promis acestora covoare persane lucrate manual. „Am câştigat 600.000 de lei şi doi ani am ascuns banii. Atunci locuiam pe strada Horia şi am pus banii într-un sac şi i-am ascuns într-un nuc, apoi i-am mutat în cireş. Eram zăpăcit de atâţia bani. Toţi s-au dus pe distracţie. Prima condamnare pentru înşelăciune am avut-o în 1978 şi a fost cu suspendare. M-au obligat să lucrez la tăbăcăire la Timpuri Noi, dar i-am înşelat pe colegi şi iar m-au prins. M-am dus la instanţă cu tot capul bandajat. Am vopsit bandajul cu roşu şi i-am spus judecătorului că am să le dau bani la colegi să să se uite la mine ce mi-au făcut. M-a trimis la muncă. Prima condamnare, de un an şi 9 luni am avut-o în 1980. La vremea aceea eram consider