* O braşoveancă acuză funcţionarii băncii austriece că i-ar fi dat o bancnotă falsă de 100 de lei
* Raiffeisen spune că banii falşi nu proveneau din bancă
Mitul faptului că de la bancă nu poţi primi bancnote contrafăcute începe să se destrame. Cel puţin, la Braşov. O braşoveancă, economist al unei companii, a retras la finele lunii trecute o sumă de bani de la Raiffeisen Bank pentru că avea de făcut plăţi la o altă bancă. În momentul în care a ajuns la aceasta din urmă şi a desăşurat "pachetul" de bancnote a observat că una dintre ele, de 100 de lei, era ceva mai decolorată, "iar Bălcescu era mai negricios". În plus, firul de siguranţă era desenat pe bancnotă, iar "la palpare era poroasă". "Am sunat-o pe casiera de la Raiffeisen, cu care lucrez de ani de zile, şi i-am transmis că una dintre bancnote este falsă, iar ea mi-a zis să mă duc cu bancnota înapoi", ne-a povestit braşoveanca.
* "De ce nu vă verificaţi banii?"
Întoarsă la ghişeul primei bănci, casierele au început să o întrebe pe femeie de ce nu îşi verifică banii atunci când îi ridică, de parcă te poţi aştepta de la o instituţie bancară, care are o mulţime de metode de a diferenţia banii falşi de cei reali, să îţi ofere bancnote contrafăcute. Ba chiar i-au arătat clientei că bancnota respectivă trece prin maşina de numărat bani, chiar dacă aceasta este setată să nu accepte bancnotele contrafăcute.
În cele din urmă, după ce i-au spus femeii că banca nu răspunde de bani după ce clientul a plecat cu suma ridicată din bancă, casierele au decis să oprească bancnota contrafăcută şi să informeze poliţia despre acest caz. "M-au învinovăţit pe mine că vin cu bani falşi, deşi lucrez de ani de zile cu ei. Se purtau cu mine de parcă eram un client de o zi. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă nişte oameni care îşi scot bani din bancomat şi observă falsul le-ar arăta acest lucru. Cred că i-ar d