Primăria construieşte pe acelaşi loc o piaţă nouă, motiv pentru care vechiul loc de desfacere a mărfurilor este demolat. Până acum s-a demolat una dintre hale, iar „scheletul” a fost vândut la fier vechi cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi.
Un focar de infecţie. Aşa putea fi caracterizată Piaţa Iosefin, aflată acum în plin proces de reconstrucţie. Când au investit în Piaţa de Gros, nemţii au pus condiţia ca Primăria să refacă din bani proprii o piaţă agroalimentară din oraş. A fost aleasă Piaţa Iosefin, pentru care s-a întocmit un proiect futurist, care schimbă complet faţa zonei. Până la ridicarea unei pieţe noi a fost nevoie, însă, de eliberarea terenului pe care se află vechea piaţă.
Miliarde din fier vechi
În acest an a fost demolată prima hală, urmând ca anul viitor să fie demolată şi cea de-a doua. „Înainte de demolare a fost făcută o licitaţie publică pentru alegerea firmei care va valorifica fierul şi tabla rezultate din demolare. Din demolarea halei unu şi a celor câteva magazii s-au obţinut 95.040 de kilograme de fier vechi”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Lăcrămioara Condea. Fierul a fost vândut la centrele de colectare şi s-au obţinut aproape 163.000 de lei (peste 1,6 miliarde de lei vechi), bani ce vor intra în bugetul local şi vor fi folosiţi pentru construirea noii pieţe. După finalizarea proiectului de la Piaţa Iosefin, zona va fi schimbată complet. Pe locul actualei pieţe se construieşte drum deschis maşinilor, urmând ca piaţa propriu-zisă să fie construită în actuala piaţă de animale mici. Odată cu începerea lucrărilor, au apărut şi primele efecte. În timp ce halele sunt dărâmate de buldozere, magazinele din imediata apropiere a acestora au început să dispară din cauza lipsei de clienţi.
„Închidem magazinul şi ne mutăm în altă locaţie. Nu mai avem clienţi. De trei săptămâni, de c