Primarul comunei Schela se judecă pentru 1,5 hectare de teren şi luciu de apă din ferma agro-zootehnică a Penitenciarului Târgu-Jiu. Primarul Aristide Şerbănescu a primit, în anul 2008, un titlu de proprietate pentru terenul respectiv aflat în incinta fermei Penitenciarului.
Două procese se află pe rolul instanţelor de judecată pentru o suprafaţă de un hectare şi jumătate de teren şi luciu de apă aflate în incinta fermei agro-zootehnice a Penitenciarului Târgu-Jiu. Primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, deţine, din anul 2008, titlul de proprietate pentru această suprafaţă eliberat de către Primăria municipiului Târgu-Jiu, dar nu a putut să intre în posesia pământului şi a lacului. Edilul şef a cerut Pentitenciarului să-şi retragă gardul pentru a putea intra în posesia proprietăţii, dar a fost acţionat în judecată pentru anularea titlului de proprietate, procesul fiind pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. De asemenea, primarul Aristide Şerbănescu încearcă să scoată în afara legii o hotărâre de guvern prin care Penitenciarului Târgu-Jiu i s-a dat în administrare suprafaţa pe care se află ferma.
Decis să meargă până la CEDO
Edilul şef este hotărât să meargă până la capăt, pentru că, spune el, terenul a aparţinut tatălui şi bunicului său: „Am acţionat în judecată la Curtea de Apel Craiova, unde am cerut excepţie de nelegalitate parţială a anexei Hotărârii de Guvern nr. 1705 din anul 2006, prin care Penitenciarului Târgu-Jiu i se dă în administare terenul. Reprezentanţii Penitenciarului nu au decât nişte procese verbale încheiate între anii 1969 şi 1972 prin care terenul se dă în administrare Minisetrului Agriculturii. Sunt decis să ajung până la CEDO, pentru că terenul a aparţinut tatălui şi bunicului meu, care au avut acte de proprietate. Este de neînchipuit ceea ce se întâmplă. A fost retrocedat Castelul Bran, iar eu nu pot să intru în posesia teren