Vrei o pauza dar stii ca vei fi mustrat daca seful te vede ca staidegeaba? Simti nevoia sa te relaxezi dupa ce ai terminat un proiect mairepede decat era prevazut? Pauzele la locul de munca nu suntintotdeauna vazute cu ochi buni de sefi sau de colegi. Vezi mai joscateva sfaturi adunate de la utilizatorii WikiHow despre cum sa pariocupat si ancorat in munca.
Sa presupunem ca tu si colegul tau trebuie sa introduceti in calculator 100 de fisiere sau sa aranjati 100 de dosare. Tu iti dai silinta si termini cu o ora mai devreme decat colegul.
Seful trece pe langa tine, isi manifesta nemultumirea pentru faptul ca stai si iti distribuie o sarcina inutila doar pentru a nu sta degeaba (chiar daca ai dreptul la repaos dupa ce ti-ai indeplinit sarcina rapid si eficient). Ce faci? Iti dai demisia, scrii o plangere sau reduci ritmul de lucru? Sfaturile de mai jos sunt pentru acele momente in care simti nevoia de o pauza, fara ca ceilalti sa observe.
Aceste trucuri pot fi folosite doar daca esti un angajat eficient si rapid. Altfel, daca le folosesti pentru a te sustrage de la munca, s-ar putea sa fii concediat.
1. Cunoaste standardele impuse de angajator. La sfarsitul zilei, indiferent daca iti convine sau nu, activitatea ta trebuie sa se inscrie in standardele impuse de angajator daca vrei sa iti pastrezi locul de munca.
Prin urmare trebuie sa stii cam la ce "termen de livrare" se asteapta sefii tai cand vine vorba de proiecte sau diverse sarcini. Altfel spus, cam cat timp ar trebui sa te preocupi de un anumit subiect? Nu trebuie sa aloci nici mai mult, nici mai putin timp decat intervalul care iti este solicitat/sugerat (bineinteles, asta in cazul in care eficienta este chiar recompensata in cazul job-ului tau).
De exemplu, daca seful tau se asteapta ca tu sa iti indeplinesti sarcina in 40 de minute, dar tu st