Este designer vestimentar şi stă în România din 1991. După cinci ani petrecuţi la Cluj, a ajuns bucătar la Bucureşti. Aici a gătit şi pentru regretatul cântăreţ, iar acum este maestrul bucătar al Wu Xing.
Maestru bucătar al Wu Xing te întâmpină cu un aer jovial. Te simţi binevenit şi te surprinde că ştie perfect limba română, lucru poate de înţeles pentru că stă în România de 20 de ani. „Nu mi-am dorit în mod special să vin aici, a fost o întâmplare norocoasă. Am ajuns în 1991 la Cluj, cu afacerile mele, care nu erau în domeniul artei culinare“, spune Tushin. A locuit acolo cinci ani.
A vrut să înveţe româna
„Ţin minte că în 1991-1992, când nu ştiam limba română, a fost greu. Altă cultură, alt stil de viaţă. Dar am învăţat-o şi asta m-a ajutat să trec peste obstacole“, îşi aduce aminte Tushin Tugso.
Acum nu concepe să trăiască altundeva. S-a adaptat atât de bine încât cu greu l-ai deosebi de un român.
„Am adoptat stilul vostru de viaţă şi când am fost ultima dată acasă, în Coreea, la părinţi, mi s-a părut altfel. Şi acolo e agitaţie mare în oraş, aglomeraţie, dar oamenii sunt mai relaxaţi. Asta pentru că fiecare lucru este fix, sunt reguli stricte, dar care nu-i îngrădesc, ci le ordonează viaţa. De exemplu, acolo nu există «ne întâlnim după-amiază şi vedem noi ce facem». Acolo spui «la ora 15.00 ne vedem şi facem asta». Pentru că m-am obişnuit aici, a fost ca și cum s-a dus un român în vizită în Coreea, nu un coreean acasă“, explică bucătarul-şef.
Cu Ioana, dragoste la prima vedere
Spune că românii sunt nişte oameni extraordinari. „Sunt deschişi şi primitori, sar să te ajute când ai nevoie. Când întrebam unde este o stradă, mergeau şi-mi arătau unde este, ceea ce nu se întâmplă în altă ţară“, spune Tushin. Acum aproape 14 ani, s-a îndrăgostit de o româncă, Ioana.
„Pentru mine, a fos