Chiar dacă pare un „clişeu“, putem susţine cu tărie că oltenii au fotbalul în sânge şi că valorile nu contenesc să apară. Ultima dovadă a fost adusă de grupa de copii născuţi în 1998 a clubului Viitorul Ştiinţa Craiova, care a reuşit să „doboare“ nume mari ale fotbalului românesc în materie de juniori şi să urce pe treapta a doua a podiumului la ediţia a treia a turneului internaţional Braşov Junior Cup, cel mai mare din sud-estul Europei. Elevii lui Marian Calafeteanu şi Mircea Papa au câştigat faza grupelor, trecând pe rând de Pajura Huşi (2-0, goluri V. Constantin şi B. Geanâmu) şi Energia Rovinari (2-0, „dublă“ B. Geanâmu), şi remizând cu CSM Reşiţa (0-0). În sferturi, echipa craioveană n-a stat la „discuţii“ cu FC Braşov, câştigând cu 2-0 (G. Ciocan, Cr. Andrei), iar în faza semifinalelor a trecut de Academia „Gheorghe Hagi“ în urma loviturilor de departajare. După cele 60 de minute regulamentare de joc, scorul a fost 1-1, golul craiovenilor fiind semnat de Cristian Andrei, iar rezultatul final a fost 9-8, oltenii fiind felicitaţi până şi de „Rege“. În finală, lucrurile s-au complicat însă, Cautis Steaua Sudului dovedindu-se mult prea bună momentan pentru Viitorul Ştiinţa Craiova, bucureştenii câştigând cu 2-0.
„Este o realizare pentru noi acest loc doi ocupat la Braşov, întrucât suntem un club aflat într-o etapă de formare. Acest succes ne demonstrează că suntem pe un drum bun şi ne obligă totodată să muncim mai mult în viitor şi să aspirăm la lucruri îndrăzneţe“, a comentat finanţatorul clubului craiovean, Silviu Bogdan. Fostul arbitru divizionar A a mai avut un motiv de bucurie la acest turneu, Andrei Urâtu fiind declarat cel mai bun portar la categoria sa de vârstă.
Grupa de ‘98 a clubului Viitorul Ştiinţa Craiova este formată din: Andrei Urâtu, Cătălin Popescu, Ştefan Vlădoiu, Gabriel Ciocan, Mihai Ivan, Cristian Andrei, Alexandru Cojocaru, Paul H