Întrucât ArcelorMittal dă semne că n-ar mai fi dispus să mai finanţeze clubul, banii care ar urma să vină de la UEFA în contul participării în Liga Campionilor vor asigura bugetul pe câţiva ani. „Nu am aruncat cu banii în această vară pe achiziţii costisitoare, pentru că, pur şi simplu, conştientizăm că există viaţă şi după Liga Campionilor“, a explicat Marius Stan.
Încă din anul înfiinţării, 1964, echipa Oţelul a fost mereu finanţată de către Combinatul Siderurgic din Galaţi, actualul ArcelorMittal. Deşi clubul se află la apogeu în momentul de faţă, după ce a câştigat titlul şi Supercupa României în acest an, actuala conducere a colosului industrial le-a transmis şefilor Oţelului că ar fi bine să se gândească, pe termen lung, la o altă sursă de finanţare, întrucât ArcelorMittal nu-şi mai permite să fie principalul sponsor al clubului.
Au luat doar jucători liberi de contract
„Interesul echipei de fotbal este să găsească un investitor, un partener pe termen lung pentru care fotbalul să fie parte a proiectului şi cred că cel mai bun moment este atunci când echipa este în lumina reflectoarelor", a anunţat sec managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall. În condiţiile în care nici administraţia locală n-a oferit niciodată mai mult de 500.000 de euro pe an, cele 17 milioane de euro pe care oficialii gălăţeni preconizează să le obţină din participarea în Liga Campionilor vor reprezenta o adevărată mină de aur pentru Oţelul. Conştient fiind că aceşti bani trebuie să asigure supravieţuirea clubului pentru câţiva ani, Marius Stan a şi evitat, în această vară, să cheltuiască bani pe achiziţii costisitoare.
La Galaţi au ajuns doar jucători liberi de contract, Ljubinkovici, Benga, Skubici, Alex Iacob, Novac, Sorin Frunză şi Chávez, dar niciunul n-a reuşit să se impună ca titular cert în angrenajul lui Dorinel Munteanu. „Am adus