Nouă pensionare au pregătit pateuri după reţete vechi preluate de la părinţi. Pensionarii care au venit la sediul Clubului vârstei a III-a au savurat preparatele, iar toate participantele au primit diplome.
Nouă pensionare din Târgu-Jiu au dat uitării criza şi toate problemele şi au preparat pateuri de diferite feluri pe care le-au prezentat ieri, în cadrul unei expoziţii de artă culinară, care s-a desfăşurat la sediul Clubului vârstei a III-a de pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu. Pateurile au avut un aspect deosebit şi au fost preparate după reţete vechi. Acestea au fost umplute cu urdă, brânză, stafide şi cu mere. Platourile au fost aranjate într-un mod deosebit cu flori dediferite culori şi feluri. Toate cele nouă pensionare participante au fost răsplătite cu diplome de excelenţă pentru strădania de care au dat dovadă şi pateurile delicioase pe care le-au pregătit. La festivitatea de premiere a fost prezent şi viceprimarul oraşului Târgu-Jiu, Ion Roman Bărbuţi.
CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO
După ce pensionarele gospodine au fost răsplătite cu diplome, acestea i-au servit pe cei prezenţi cu pateurile delicioase pe care le-au pregătit. „Sunt foarte bune. Au un gust deosebit. Mi-au plăcut pateurile cu urdă şi stafide, dar şi cele cu brânză au fost foarte delicioase. A fost o adevărată surpriză, pentru că nu ştiam că va avea loc această expoziţie“, ne-a spus Cornel Păuş, pensioner, în vârstă de 67 de ani.
Pensionarele s-au întrecut în prepararea pateurilor
Pensionarele şi-au pus tot talentul în prepararea pateurilor. Au stat ore în şir să le pregătească şi să orneze platourile. Ecaterina Ştefănescu, în vârstă de 74 de ani, a fost cea mai bătrână dintre participantele la expoziţia de artă culinară. Reţeta a preluat-o de la mama ei. „Am preparat pateuri cu brânză. De la mama mea ştiu reţeta şi fac acest f