Tânărul şi-a deschis la începutul acestui an un blog culinar, în care postează aproape zilnic o nouă reţetă însoţită de ilustraţii îmbietoare Bogdan nu are aparent nimic în comun cu gătitul, mai ales că în ultimii cinci ani a făcut marketing online în Bucureşti.
Tot ce stie până acum despre gastronomie a învăţat pe cont propriu, urmărind emisiuni şi citind diferite bloguri. Studii nu are în domeniu şi nu s-a gândit serios la această posibilitate. “Poate dacă aş avea mai mult timp liber, m-aş dedica şi unui curs de gătit pentru a căpăta experientă, chiar daca nu m-aş folosi de el. M-ar încânta să lucrez într-un restaurant, dar nu stiu dacă ideea mea de muncă în bucătărie corespunde realităţii”, mărturiseşte Bogdan.
Gătitul a început pentru el ca un fel de refugiu, un hobby care să îl ajute să se deconecteze de la rutină şi să facă ceva relaxant. Pasiunea pentru prepararea mâncărurilor a avut-o încă de când era copil, când curiozitatea îl împingea să deguste din toate preparatele care îi apăreau în faţa ochilor. Imboldul spre gătit a pornit când a gustat într-o cafenea o tartă cu brânza (cheesecake). “Este un desert tare bun pe care am ţinut neapărat să-l incerc. Astfel, am inceput cu lucruri simple, apoi pasiunea s-a extins, ajungând să caut ingrediente şi condimente exotice. Nu cred că aş fi ajuns blogger culinar dacă nu ar fi fost prietenii apropiaţi, care m-au încurajat să-mi urmez pasiunea şi să nu renunţ, chiar dacă am ars un preparat sau am uitat să pun sare unei mâncăruri”, povesteşte alexăndreanul.
Investeşte în brand-ul personal şi în conţinut de calitate
Chiar dacă blogul a crescut într-o oarecare măsură, peste 2.000 de oameni care îl apreciază pe Facebook, Bogdan Obretin nu a făcut un scop din a scoate bani de pe urma lui. Acesta nu ar fi niciodată dispus la compromisuri în ceea ce priveşte calitatea articolelor sau a produsel