* din 125 de cereri de finanţare depuse în cadrul programului "Casa Verde", 107 vizează panouri solare * alte 17 vizează centrale pe peleţi, iar una este axată pe pompe de căldură * anul acesta, judeţul nostru a profitat doar pe jumătate de fondurile repartizate pentru "Casa Verde"
În această vară, 107 brăileni au depus cereri de finanţare pentru a-şi monta panouri solare pe propriile locuinţe. Alţi 17 concitadini au solicitat sprijin financiar pentru centrale pe peleţi, iar unul intenţionează să-şi monteze acasă o pompă de căldură. Toţi aceştia şi-au depus dosarele de finanţare la Agenţia pentru Protecţia Mediului, până pe 15 iulie - termenul limită la care puteau face acest lucru. De aici, cererile au fost trimise la Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti, pentru aprobare, după o analiză prealabilă. Din păcate, judeţul Brăila nu a reuşit să absoarbă toate fondurile repartizate anul acesta pentru programul "Casa Verde". Cele 125 de cereri înaintate de brăileni acoperă doar jumătate din suma de 1.721.205 lei repartizată judeţului nostru. După 15 iulie, celalaltă jumătate a fost redistribuită către alte judeţe, care au avut cereri mai multe.
După cum v-am mai informat, pentru panouri solare şi centrale cu peleţi solicitanţii pot primi un împrumut nerambursabil, din Fondul pentru Mediu, de până la 6.000 lei, în timp ce pentru pompele de căldură suma maximă ce poate fi acordată este de 8.000 lei. Dacă investiţia depăşeşte ajutorul primit de la Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti, diferenţa este suportată de beneficiar. În situaţia în care beneficiarul achiziţionează un panou solar, de exemplu, cu doar 3.000 lei, i se va deconta numai această valoare. * din 125 de cereri de finanţare depuse în cadrul programului "Casa Verde", 107 vizează panouri solare * alte 17 vizează centrale pe peleţi, iar una este axată pe pompe de căldură * an