Instructor de paraşutism şi alpinism, a fondat, în Baia de Fier, un club destinat tuturor celor pasionaţi de munte şi drumeţie.
Atras de sport şi de natură spune că a fost încă de pe vremea când era elev, frecventând pe atunci cercul de ocrotire a mediului, de la Casa Pionierilor. S-a antrenat apoi la Şcoala Sportivă din Tecuci, la atletism şi lupte libere. Prima mare pasiune din viaţa sa avea să se nască însă după ce a intrat în rândurile paraşutiştilor sportivi din cadrul Aeroclubului Smaranda Brăescu.
Din văzduh, în adâncuri
Cu timpul, hobby-ul s-a transformat în profesie, Dan Chiriac devenind instructor la Aeroclubul României. „Această meserie am urmat-o pretutindeni în ţară, activând în Tecuci, Bucureşti, Baia-Mare şi Craiova. Paraşutismul afost, pentru mine, o rampă de lansare, atât pentru a mă forma eu ca profesionist, cât şi pentru ca, la rândul meu, să contribui la formarea altor tineri“, spune el. O nouă pasiune avea să-l poarte apoi pe culmi: în urmă cu două decenii, s-a alăturat alpiniştilor tecuceni, ajutând la dezvoltarea acestui sport, atipic zonei, în cadrul Asociaţiei Omnia. „Am fost antrenor de alpinism şi escaladă. După sporturile aeriene şi de teren, în 1998 a venit rândul celor subacvatice, pe care le-am practicat atât în bazine amenajate, cât şi în lacuri sau în mare“, povesteşte gălăţeanul. A ajuns apoi pe meleaguri gorjene şi s-a orientat către turism, în prezent fiind manager al Complexului Peştera Muierilor, din Baia de Fier. Din 2008 activează şi ca voluntar în cadrul Serviciului Salvamont. Îndrăgostit de Parâng, dar şi dornic să le împărtăşească tinerilor pasionaţi de drumeţii şi alpinism din experienţa sa, a fondat, în urmă cu trei ani, Clubul Montan White Wolf, ale cărui activităţi se derulează în special pe Cheile Galbenului şi pe cele ale Olteţului. Obiectivele declarate ale organizaţiei sunt dezvoltarea spiritul