Prezentatorul emisiunii "ÎnTrecerea anilor", de la TVR 1, a ales ca destinaţie de vacanţă, pentru vara aceasta, un loc din ţara sa natală, prilej cu care a redescoperit gustul alimentelor sănătoase din copilărie, iar peisajele "fabuloase, de poveşti nemuritoare" i-au dat senzaţia că ar fi vrut să rămână acolo pentru totdeauna.
"Mancarea si bautura: pentru ca acolo nu a fost colectivizare, oamenii nu si-au muncit pamantul cu silă si au cultivat pe el tot ce trebuia ca sa-si hraneasca bine copiii. De aceea, mancarea e sanatoasa, e bio, e fara aditivi si alte otravuri - adica gustul unui ardei gras e acela din copilaria noastra, a celor trecuti de 35 de ani; iar daca infigi o lingurita intr-un bol cu smantana, ea va sta in pozitie verticală ore-n şir... Bauturile sunt facute in casa din ingrediente naturale - am baut un excelent absint facut din anghinare si miere, cu o aroma puternica si gust mentolat (de aceea e numit Colgate...)
Buget: difera in functie de conditiile oferite de fiecare pensiune - in jur de 80 lei/noapte cu mic dejun si cină consistente.
Manastirea Humor: sunt impresionante frescele bisericii pictate cu rosu ca si culoare predominanta (asa cum e un albastru de Voronet, există si un roşu de Humor). Si, da!, se simte energia pozitiva a locului. E ceva de dincolo de tine, care te face sa vorbesti in şoaptă desi esti afara...
Altele: aerul e dur - e locul in care oraseanul isi ia o supradoză de oxigen. Peisagiile sunt fabuloase, de povesti nemuritoare. Nu sunt tantari.
Concluzie: in Manastirea Humorului e de mers. Si de ramas acolo.", a scris Mircea Radu pentru revista "Caţavencii". Prezentatorul emisiunii "ÎnTrecerea anilor", de la TVR 1, a ales ca destinaţie de vacanţă, pentru vara aceasta, un loc din ţara sa natală, prilej cu care a redescoperit gustul alimentelor sănătoase din copilărie, iar peisajele "fabuloase, de pov