Vă veţi îndrăgosti de acest colţ de lume peste care timpul nu şi-a pus amprenta. Construită într-o poiană în inima pădurii, pe deal, vila străjuieşte comuna Mărăcineni asemenea unei vechi cetăţi.
În drum spre Câmpulung, faceţi un popas în comuna Mărăcineni. La nici 10 kilometri de Piteşti, în comuna Mărăcineni, se află conacul familiei Micescu. O poartă albă, zidită în semicerc străjuieşte intrarea pe proprietatea care a aparţinut cândva avocatului Istrate N. Micescu, ministru al afacerilor străine şi al justiţiei în timpul domniei regelui Carol al II-lea. Te întâmpină o pădure umbroasă, iar pe un deal privirea îţi scoate în cale capela familiei, construită din cărămidă, între anii 1939 şi 1943, însă neterminată nici până astăzi.
Porneşti pe aleea pietruită şi după ce urci câteva scări întâlneşti un foişor construit din lemn unde îţi poţi odihni paşii.Printre brazii albi se întrzăreşte silueta impozantă a vilei care veghează din vârful dealului asemenea unei cetăţi.
Conacul a fost construit într-un stil arhitectural neoromânesc clasic, în anul 1928, şi este format din subsol, parter şi mansardă, având şi două terase mari la parter şi la etaj cu panoramă asupra întregii comune.
Vila încă păstrează aerul de epocă. Clădirea este împărţită în şapte apartamente, fiecare având cameră de zi, dormitor şi baie. Ferestre largi sunt acoperite cu obloane de lemn care completează arhitectura casei. Camerele nu mai păstrează mobila originală, din lemn masiv, aceasta fiind înlocuită. În holul de la intrare un şemineu de Ruffer a rămas încă intact.
Casa familiei Micescu a fost confiscată de regimul comunist în 1940 şi transformată în vilă de protocol pentru Nicolae Ceauşescu. Mistreţi şi mufloni alergau în voie prin pădurea de pe moşie, aici fiind şi o rezervaţie pentru vânătorii de rang înalt.
În spatele conacului stă ascunsă cabana de vânăt