Vremea ţine cu giurgiuvenii în următoarea perioadă aşa că cei care n-au reuşit să simtă briza mării anul acesta, sau să meargă în expediţii pe munte, din cauza bugetului sărăcăcios, au posibilitatea să petreceacă câteva ore în aer liber, în mijlocul naturii, în pădurile din judeţ sau în Parcul Natural Comana.
La mai puţin de zece kilometri de oraş, pădurea Bălănoaia este unul dintre locurile preferate de giurgiuvenii iubitori de natură. Aleile sunt betonate, iar accesul în pădure se poate face lejer cu maşina. Pentru o zi de campare în Parcul Natural Comana trebuie să scoateţi din buzunar 15 lei.
Situată la nici zece km de oraş, Pădurea Bălănoaia este unul dintre locurile preferate ale apicultorilor datorită salcâmilor din zonă dar şi al giurgiuvenilor iubitori de natură. Aleile sunt betonate aşa că accesul este facil celor care vor să înainteze cu autoturismul în mijlocul naturii.
Sărbătoare sau nu, weekendurile adună în pădure zeci de giurgiuveni, cu prieteni, copii şi căţel iar grătarele sfârâie de zor.
„Vin de ani de zile la Bălănoaia, vara, e foarte frumos, aer curat şi linişte. Îmi iau familia şi câţiva prieteni apropiaţi şi venim aici. Facem un grătar şi stăm la poveşti. Dacă nu avem bani de altceva e bine şi aşa”, mărturiseşte Alin Popescu, un giurgiuvean de 38 de ani.
Tabăra „Stejarul”
Pentru cei care nu vor decât să respire aerul curat departe de aglomeraţia oraşului pot să aleagă tabăra Stejarul amenajată în mijlocul pădurii. După patru ani de reabilitare, locaţia este deschisă în fiecare zi între orele 8.00 şi 23.00 giurgiuvenilor de orice vârstă.
Bunătăţi şi cazare
Mâncărurile preparate de bucătari sunt „ca la mama acasă”: ciorbă de burtă sau de pui, saramură de peşte cu mămăliguţă sau tochitură moldovenească. Preţurile variază între 6,5 şi 7,5 de lei pentru ciorbe, tochitura costă 11 lei iar saramura de p