Melania Medeleanu este enervant de optimista. Crede ca in Romania se pot face lucruri frumoase si fara bani. Crede ca exista aici multi oameni buni, singura provocare fiind sa-i aduni impreuna. Si, psiholog fiind, se pare ca a descoperit reteta pentru a transforma Facebook-ul dintr-o gaura cronofaga intr-un instrument util. Pe Facebook a primit canapele, a primit voluntari pentru scoala ei de la Clinceni, a primit carti si energie. Din acest dialog despre cum am putea restarta Romania nu veti afla ce muzica asculta sau cu cine a mai iesit la film vedeta de televiziune. Veti afla cum de a reusit psihologul Melania Medeleanu sa schimbe ceva.
Iulia Rosca: Tu chiar crezi ca se poate schimba ceva in Romania?
Melania Medeleanu: Da. Se poate schimba orice, oriunde, prin orice mijloace. Important este ca cineva sa vrea sa faca asta.
I.R.: Si crezi ca Internetul, retelele de socializare, poate cataliza aceasta schimbare?
Melania Medeleanu: Avem deja mai multe exemple. Let's Do It Romania – o campanie de succes la care ne raportam - e dovada ca se poate, ca retelele de socializare pot fi folosite si in scopuri bune. Uita-te la ce s-a intamplat in In 2010, Melania Medeleanu a infiintat la Clinceni un afterschool gratuit pentru 50 de copii din sat, unde acestia invata si se joaca dupa ce termina orele la scoala. Daca doriti sa aflati mai multe despre scoala de la Clinceni, o puteti gasi pe Melania vineri, incepand cu ora 19.00, la Green Hours. Aduceti si cateva carti de povesti pentru copiii Melaniei.
Scoala de la ClinceniEgipt, uita-te ce se intampla in Londra. Sunt lucruri bune si lucruri rele pe care le atrage Internetul. Canalizeaza energii.
I.R.: Esti pe Facebook. Simti ca acolo faci parte dintr-o comunitate?
Melania Medeleanu: Am zis la inceput ca o sa fiu ultimul om care isi face cont pe Facebook. Initial am spus s