Remco România: Constructorii sunt deja disperaţi şi acceptă contracte la preţuri mult sub piaţă
Firmele apelează la aceste practici pentru a putea trece de criză
Criza nu a arătat niciun fel de milă pentru sectorul construcţiilor din România, iar situaţia este reflectată de volumul redus de lucrări, dar şi de numărul firmelor de profil care activează pe piaţa locală. Potrivit companiei de construcţii Remco România, cererea generată de clienţii locali este foarte mică, iar constructorii caută soluţii doar pentru a supravieţui acestei perioade, profitul nemaifiind o prioritate. "După doi ani de severă criză financiară şi economică, după o scădere cu 37% a volumului de lucrări şi cu 27% a numărului de companii din domeniu, sectorul de construcţii din România se află încă în căutarea unor soluţii pentru a supravieţui", se arată într-un comunicat al constructorului român.
Potrivit reprezentanţilor companiei, firmele de construcţii din România preferă să accepte compromisuri, în negocierea contractelor, lăsând din preţ mult sub preţurile pieţei. "În prezent, pe piaţa construcţiilor din România are loc o competiţie de tipul "supravieţuieşte cine poate". Cererea care există în prezent la nivel naţional nu asigură sectorului de construcţii o funcţionare solidă şi sănătoasă. Din păcate, există companii care, din disperare, acceptă să execute proiecte cu mult sub preţul pieţei, sperând că astfel vor rezista pe piaţă până când situaţia economică se va redresa", a declarat Jan F.J. van Vulpen, general manager al Remco Ruimtebouw Holland şi Remco România.
Din aceste contracte subevaluate au de pierdut atât companiile de construcţii, cât şi clienţii şi subcontractanţii, de cele mai multe ori aceştia din urmă neajungând să îşi recupereze în întregime valoarea serviciilor sau produselor vândute. "Mai mult, unele astfel de proiecte nu sunt finalizate deo