ADS Târgovişte vă arată paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a scăpa de autoturismul vechi şi a obţine tichetul valoric de 3.800 de lei. Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional poate fi accesat, de anul acesta, şi de biserici şi instituţiile publice care sunt finanţate integral din venituri proprii, bugete de stat sau locale.
Dâmboviţenii care deţin în proprietate maşini mai vechi de 10 ani, cu excepţia celor importate după anul 2006, trebuie să ştie că procedura de casare este mai complicată decât în 2010. Practic, vor fi obligaţi să facă trei drumuri către centrele de colectare autorizate, întrucât Administraţia Fondului de Mediu a introdus un sistem de control al originii autoturismelor, astfel încât să se elimine fraudele.
Pentru început, vă luaţi maşina şi mergeţi la unul din colectorii autorizaţi, unde o lăsaţi pe bază de semnătură pentru verificarea actelor. În Dâmboviţa sunt doar cinci centre incluse în Programul Rabla 2011, respectiv: Alban-Rom SRL (Târgovişte, strada Crângului, nr. 1A); Auto Fris SRL (Comuna Ulmi, sat Matraca); Dorstem Com SRL (Comuna Dărmăneşti, sat Dărmăneşti); Pot Com SRL (Târgovişte, Calea Câmpulung, nr. 97A) şi Remat Dâmboviţa SA (Târgovişte, strada Laminorului, nr 10).
Trei drumuri la centrul de colectare
Proprietarul va fi înştiinţat dacă se încadrează sau nu în condiţiile de accesare a Programului Rabla. Un răspuns pozitiv va fi urmat de cel de-al doilea drum către colector, când vi se înmânează certificatul de distrugere cu care veţi radia din circulaţie autovehicolul. Apoi, mergeţi pentru a treia oară la centrul de colectare, pentru a intra în posesia tichetului valoric de 3.800 de lei, pe care-l puteţi folosi pentru achiziţionarea unui autoturism nou, prin dealerii autorizaţi.
În Dâmboviţa, a încheiat contract cu Administraţia Fondului de Mediu doar SC Raiman Capucin