Proiectul este în cel de-al VIII-lea an de existenţă şi a angrenat 120 de participanţi, opt dintre aceştia fiind minori închişi în centrul de Reeducare de la Găeşti. Anul acesta, activităţile s-au desfăşurat în judeţul Alba, în Munţii Parâng, oferindu-le prilejul de a relaţiona şi a învăţa lucruri noi şi utile pentru viaţă.
"Tinerii au ajutat la marcarea unor trasee turistice din zona Munţilor Parâng, au participat de asemenea la lecţii de educaţie ecologică şi de acordare a primului ajutor în caz de accidente, au vizitat Mânăstirea Oaşa, cetatea medievală Alba Iulia şi alte obiective culturale locale", spune agent şef Florin Ispas, purtător de cuvânt al Centrului de Reeducare Găeşti.
Nu au lipsit din programul zilnic competiţiile şi întrecerile sportive între grupurile de tineri, de fiecare dată premiate, iar atmosfera creată de personalul educativ însoţitor a fost una care să faciliteze tinerilor învăţarea socială, cooperarea şi schimbarea de atitudine şi conduită.
În cursul acestei săptămâni, alţi cinci tineri participă la tabăra şcolară, a doua din această vară, de la Mânăstirea Viforâta.Aici, minorii desfăşoară, în cadru proiectului „Reabilitarea prin credinţă”, activităţi moral-religioase, activităţi administrativ-gospodăreşti de sprijinire a comunităţii mânăstireşti, activităţi de formare a autonomiei sociale şi personale, dar şi activităţi recreative.
Proiectul va continua şi săptămâna viitoare, beneficiare fiind de axceastă dată fetele internate în centrul de reeducare.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!