În Parlament, UNPR, condusă de ministrul Gabriel Oprea, a „rupt" 30 de senatori şi deputaţi de la PSD şi PNL. În teritoriu, în doar o lună şi jumătate, UNPR a strâns peste 30 de primari de comună, doi primari şi trei viceprimari de municipii, precum şi aproape 200 de consilieri locali.
Cele mai recente „achiziţii" ale UNPR sunt în judeţul Bacău, judeţ colorat în roşu (PSD) după alegerile locale din 2008, cu excepţia municipiului Bacău, unde a ieşit învingător liberalul Romeo Stavarache. De aici, UNPR i-a racolat pe primarii comunelor Dămieneşti, Bereşti-Bistriţa, Luizi-Călugăra, Pârjol şi Răchitoasa, care vor da la alegerile locale din 2012 lista PNL pe cea a UNPR.
Cu doar o zi în urmă, Uniunea anunţa, cu surle şi trâmbiţe, înregimentarea a trei primari din Sălaj şi unul din Gorj, ambele judeţe fiind, de asemenea, considerate fiefuri ale PSD.
Apoi, mergând un pic mai în urmă, acum zece zile, UNPR anunţa că a convins trei viceprimari de municipiu (Cosmin Cristian Costa şi Marcel Morar, viceprimarii din Deva, respectiv, Robert Dan, viceprimar în Hunedoara) şi 185 de consilieri locali să îl urmeze pe Mircia Muntean, exclus din PNL şi înscris în Uniune.
Lista primarilor aleşi pe listele PSD sau PNL şi trecuţi la UNPR în ultima lună şi jumătate este completată de zece primari din Dolj, 11 primari din Olt, doi din Maramureş şi doi din Ilfov. Ca să nu mai spunem de primarul în funcţie Neculai Onţanu, anunţat deja de UNPR drept candidat la Primăria Capitalei.
O menţiune specială merită a fi făcută cu privire la judeţul Olt, unde PSD a pierdut şi trei parlamentari. Senatorul Ion Toma - poate cel mai cu „greutate" dintre toţi, dat fiind că era şeful PSD Olt şi vicepreşedinte al PSD - a fost exclus ca urmare a apropierii de Mircea Geoană.
În total, din 2009 încoace, PSD şi PNL au pierdut în favoarea UNPR şi a PDL 30 de senatori şi deputaţ