Bogdan Hrib s-a născut în 1966 la Bucureşti. Nu a lucrat niciodată ca inginer, deşi a terminat Facultatea de Construcţii Civile, pentru că s-a angajat imediat fotoreporter la cotidianul "Adevărul". Asociat la Tritonic din 1993, apoi preşedinte al Grupului editorial Tritonic din 2001. Consilier editorial la revista si publicatiile Flacara din 2009. Editor la Crime Scene Publishing din 2009. Predă ca profesor asociat la mai multe universităţi din România. Este membru al Asociatiei Profesionistilor in Relatii Publice din Romania (din 2009, membru in board) si vicepresedinte al Romanian Crime Writers Club din 2010. A scris o carte cu retete de salate - "Salad Bar", pe care a semnat-o cu pseudonim. Din seria Stelian Munteanu au aparut până acum patru romane: "Filiera grecească", "Blestemul manuscrisului", "Somalia, mon amour", "Ucideţi generalul".
- Bogdan Hrib, eşti scriitor, jurnalist şi editor în acelaşi timp, dar reuşeşti să te descurci în toate excelent. Cum îţi împarţi timpul ?
- Reuşesc să mă descurc excelent? Nu prea cred. Tot timpul lista de probleme din agenda mea creşte, aşa încât din când în când trebuie să tai sau să pasez altora ultimele poziţii. .. În plus familia mea nu e prea încântată... Am prea puţin timp pentru ei. Criza m-a ajutat să reduc un pic motoarele la Tritonic, de voie, de nevoie. În plus, încerc să fiu cât se poate de eficient şi ordonat. Cel mai grav e atunci când uit unde mi-am lăsat agenda şi, mai nou, locul unde am pus ochelarii. Noi aveam un slogan - Cititul nu dăunează sănătăţii! - e cam minciună. Mie mi-au crescut dioptriile de la 0,5 la 3 în cinci ani...
- Ai publicat recent romanul "Ucideţi generalul", care am impresia că se vinde foarte bine, pe care l-ai scris in Danemarca. Cum s-a întâmplat asta?
- Şi eu am avut impresia că se vinde foarte bine, până m-am informat la colegii mei de la distribuţie ca