Anul trecut, 60.000 de străini au venit să se trateze în România, cheltuind aici 250 de milioane de euro pe servicii medicale, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Potrivit estimărilor, încasările României din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an începând din 2015.
Preţul are un rol determinant în alegerea serviciilor medicale
Franco Falcier, în vârstă de 63 de ani, din Veneţia - Italia, este pentru prima dată în România şi a venit la o clinică privată din Capitală pentru a beneficia de un implant dentar. "Această clinică mi-a fost recomandată de către o cunoştinţă, care a venit aici tot pentru a apela la servicii stomatologice. Am ales România pentru calitatea serviciilor medicale, la fel ca în Italia, dar preţul este mai accesibil", a declarat pentru gândul Falcier.
Străinii vin să îşi trateze afecţiuni grave
Lucian Claudiu Fătu este unul dintre medicii stomatologi obişnuiţi să aibă pacienţi străini. "Este un lucru curent ca în cadrul clinicii noastre să avem pacienţi din străinătate. Există o serie de factori care îi determină pe străini să apeleze la serviciile medicale din România. În primul rând, calitatea actului medical din România este una care se ridică la nivelul serviciilor din Uniunea Europeană, poate chiar mai sus în unele cazuri. Un alt aspect este legat de partea financiară, în România sunt costuri ceva mai mici decât, în mod normal, în alte ţări", a declarat pentru gândul dr. Fătu.
În ceea ce priveşte gravitatea afecţiunilor cu care se prezintă străinii la stomatolog, Fătu spune că străinii care practică turismul medical vin să îşi trateze la noi afecţiuni grave. "Ca şi cazuistică, pot să spun că, în general, există asemănări. Pacienţii care vin în România vin de regulă cu probleme mai complexe care presupun o abordare multidisciplinară în ceea ce priveşte tratamentul acesto