Daniel Piftor comisarul sef al CJPCUn magazin alimentar din Piata Nicolina risca o amenda de pana la 20.000 de lei pentru ca avea expuse mai multe produse din carne. In urma unei reclamatii, comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) au verificat magazinul Adecari-Nicoli SRL si au gasit cateva zeci de kilograme de produse tinute deasupra lazii frigorifice, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius.
"Au fost gasite 10 kilograme de pulpe vrac congelate, care trebuiau tinute la -18 grade, si cateva kilograme de slanina afumata, scarita afumata si codita de porc afumata. Vanzatorul a motivat ca nu poate vinde marfa daca nu o expune, dar pe noi ne intereseaza conditiile in care este aceasta pastrata", a explicat Daniel Piftor, comisarul-sef al CJPC.
Administratorul firmei a fost chemat la sediul CJPC pentru explicatii. Sanctiunea pentru depozitarea produselor la temperaturi mai mari decat cele recomandate de producator este cuprinsa intre 2.000 si 20.000 de lei.
Daniel Piftor comisarul sef al CJPCUn magazin alimentar din Piata Nicolina risca o amenda de pana la 20.000 de lei pentru ca avea expuse mai multe produse din carne. In urma unei reclamatii, comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) au verificat magazinul Adecari-Nicoli SRL si au gasit cateva zeci de kilograme de produse tinute deasupra lazii frigorifice, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius.
"Au fost gasite 10 kilograme de pulpe vrac congelate, care trebuiau tinute la -18 grade, si cateva kilograme de slanina afumata, scarita afumata si codita de porc afumata. Vanzatorul a motivat ca nu poate vinde marfa daca nu o expune, dar pe noi ne intereseaza conditiile in care este aceasta pastrata", a explicat Daniel Piftor, comisarul-sef al CJPC.
Administratorul firmei a fost chem