Duminică, la Neamţ şi Maramureş, au loc primele alegeri parlamentare parţiale la care PNL şi PSD susţin un candidat sub sigla Uniunii Sociale. Sursa: NASTASE.WORDPRESS.COM
PSD şi PNL riscă să piardă primul test electoral parlamentar în faţa căruia se află de la alierea lor sub sintagma USL: alegerile parţiale desfăşurate duminică pentru cele două mandate de deputat de Maramureş, respectiv de Neamţ.
Deşi, în baza propriilor sondaje triumfaliste care cotează USL la peste 70%, aceste alegeri ar trebui lejer câştigate, USL are probleme mari.
Tătaru, candidatul USL, acuzat de practici mafiote
La Maramureş, USL a desemnat un candidat mai mult decât controversat: Florin Tătaru (PSD) care, a dezvăluit "Evenimentul zilei", în 1998 a fost acuzat de răpire.
"Tătaru Florin mi-a desfăcut cureaua, m-a dezbrăcat de pantaloni şi chilot, m-a lovit cu piciorul în testicole, după care am fost întors cu faţa spre pământ fiind tras de păr de Iancu Aurel. Tătaru Florin mi-a băgat ţeava puştii în fund fiind ameninţat că va apăsa pe trăgaci. După aceasta am fost întors cu faţa în sus şi mi s-a băgat din nou ţeava în gură. (...) Cu puşca şi cu cuţitul la gât am fost pus să semnez contractul de muncă pentru SC Nordia Distribuţie SA, contract pe care de câteva săptămâni mă ame ninţau să-l semnez, dar eu nu voiam acest lucru", relata chiar victima lui Tătaru în plângerea penală.
Probleme cu primarul Cherecheş
Vulnerabiltăţile candidatului Tătaru nu sunt singurele probleme pe care le are USL în campania pentru alegerile din Maramureş. Desemnarea lui Tătaru a produs dezbinare în rândurile USL.
Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a întors împotriva formaţiunii care l-a sprijinit în alegeri deoarece nu a fost de acord cu desemnarea lui Tătaru. Astfel, Cherecheş a boicotat prin neimplicare campania