Visul oricărei femei cu microbul cumpărăturilor este să-și conceapă singură garderoba. Cu hainele e simplu, croitorii fiind de când lumea. Acum, au posibilitatea să-și facă singure atât pantofii, cât și gențile.
Pe Calea Moșilor din București (și nu pe bulevardul cu multe benzi, flancat de blocuri și bănci, ci la partea mai puțin circulată care leagă bulevardul Carol de biserica Sfântu Gheorghe) se aglomerează toate prăvăliile care, prin obiectul de activitate, nu își mai găsesc locul în restul orașului: sunt aici blănari, cizmari, lăcătuși, croitori. Tot aici, în stânga unei covrigării se află un mic magazin de încălțăminte de comandă, cochet și aerisit, dar fără nume.
„Nu avem firmă pentru că nu am avut nevoie până acum, clienții veneau indiferent că magazinul avea sau nu un nume“, spune una dintre reprezentantele locului, Corina Jugureanu. În curând, însă, din cauza nevoii de vizibilitate, va apărea și firma, pentru că „din iunie ne confruntăm cu o reducere a vânzărilor de circa 75%“. Pentru cunoscătorii locului, scăderea este explicabilă. Delia, una dintre clientele fidele, și-a făcut până acum cinci perechi de pantofi în magazinul de pe Moșilor: „Poți să ai aproape orice model, culoare și tipar, prețul e rezonabil, iar perioada de livrare, între trei și șase săptămâni. În schimb, proprietarii sunt reticenți în a confecționa sandale, deci era normal să nu aibă vânzare pe vară.“ „Ne ferim de sandale. Dacă te uiți pe stradă, doar două perechi din zece sunt făcute din piele, restul sunt pânze și plastice“, explică reprezentanta magazinului.
„Nu poți să ai profit prea mare cât timp o pereche de pantofi costă 85 de lei, prețul de producție e 65 de lei, iar chiria lunară e de 3.600 de lei. De altfel, în ultima vreme, nu ne-am mai permis să lucrăm pe stoc, ci doar în funcție de numărul de comenzi.“ De ce nu încearcă o creștere a p